Kepo MC 15

83,200.00 ден

Грејна површина : 60-100м2
Висина : 1155мм
Ширина : 600мм
Длабочина : 790мм
Димоводен издув : Ф80
Капацитет на резервар : 40кг
Потрошувачка на ел. енергија при старт : 400W
Потрошувачка на ел. енергија при работа : 100W
Напон : 220-240V
Моќност на котелот : 4.8kW – 19.5kW
Потрошувачка на пелети : 0.9 – 3.1 kg/h
Искористување на енергијата : 91%
Енергетска ефикасност : А+

Категорија:

Опис

Котелот MC 15 e најмалиот модел од понудата на котли на пелети од KEPO. Присутен е на пазарот многу години, каде што ја докажува својата сигурност и практичност во експлоатацијата. Се карактеризира со мали димензии, висока моќност, одлична изолација, големо искористување на енергијата, лесно одржување и модерен дизајн.
Моделот MC 15 e со рачно чистење. Котелот обезбедува полуавтоматско чистење на изменувачот на топлина (со еден потег на раката), со што се обезбедува постојан висок степен на искористување на енергијата и заштеда во потрошувачката на пелети. Котлите содржат придружна опрема (експанзионен сад, циркулациона пумпа, сигурносен вентил, славина и автоматско лонче.)

Дополнителни опции :
-Можност за инсталирање на WiFi конекција за далечинско управување на работата на котелот
-Можност за проширување на капацитетот со дополнителен резервар за пелети (составен од 40кг + 225кг)

*СЕ сертификат за највисок квалитет класа (5)