Kepo AC 20

107,300.00 ден

Грејна површина : 100-160м2
Висина : 1280мм
Ширина : 665мм
Длабочина : 830мм
Димоводен издув : Ф80
Капацитет на резервар : 62кг
Потрошувачка на ел. енергија при старт : 400W
Потрошувачка на ел. енергија при работа : 100W
Напон : 220-240V
Моќност на котелот : 4.8kW – 19.5kW
Потрошувачка на пелети : 1.2 – 4.5 kg/h
Искористување на енергијата : 91%
Енергетска ефикасност : А+

Категорија:

Опис

Котелот на пелети AC 20 e втор по енергетска моќност во понудата на котли на KEPO. Присутен на пазарот многу години, со докажана сигурност и практичност во експлоатацијата. Најголеми предности на моделот се : мали димензии, висока моќност, одлична изолација, големо искористување на енергијата, лесно одржување и модерен дизајн.
Котелот обезбедува автоматско чистење на горилникот, со што се обезбедува добро работење и кога имате пелет со полош квалитет, полуавтоматско чистење на изменувачот на топлина (со еден потег на раката), со што се обезбедува постојан висок степен на искористување на енергијата и заштеда во потрошувачката на пелети. Котелот содржи придружна опрема : експанзионен сад, циркулациона пумпа, сигурносен вентил, славина и автоматско лонче.

Дополнителни опции :
-Можност за инсталирање на WiFi конекција за далечинско управување на работата на котелот
-Можност за проширување на капацитетот со дополнителен резервар за пелети (составен од 62кг + 225кг)

*СЕ сертификат за највисок квалитет класа (5)