BIOMONTE ENplus А2

185.00 ден

Состав: 75% бука, 25% бор
 Енергетска моќ: > 4,6kWh/kg
 Влага < 10%
 Пепел < 1,20%
Земја на потекло: Црна Гора

Сертификати: ENplus A2 MЕ 003

Пакување
 Тежина (кг):
 15
Вреќи на палета: 70
Тежина на палета (кг): 1050

Цена/палета: 12.950,00 ден
Цена/килограм: 12,33 ден

За бесплатна испорака во реон на град Скопје треба да се купат најмалку 40 вреќи или 600 кг.

За бесплатна испорака во приградскиот дел на Скопје треба да се купат најмалку 65 вреќи или 975 кг.

Категорија:

Опис

BIOMONTE пелетите се извор на природна, чиста енергија, бидејќи не содржат хемиски адитиви и лепила. Пелетите се со врвен квалитет и енергетска вредност. Современо опремената фабрика за производство зафаќа над 2000 м2 со дневен производствен капацитет од 75 тони. Пелетот е составен од 75% буково дрво и 25% борово дрво, што го прави еден од најкалоричните производи на пазарот. Сушењето ја минимизира влажноста, што обезбедува одлично согорување и голема енергетска вредност.

Влијанието на пелетите врз животната средина е минимално бидејќи количината на јаглерод диоксид емитирана во атмосферата не се зголемува. Биомасата што се користи за производство на пелети е од самите производи, така што фабриката има целосна контрола на квалитетот, поради што може да гарантираат врвни енергетски резултати.