Продажба!

Airfel LTXN50UV1B 5 kW

39,000.00 ден 37,000.00 ден

Airfel – член на Daikin групација

-3D DC INVERTER (Компресорот, вентилаторот на внатрешната и надворешната единица се со инвертер технологија.)
-Во цената на климите е вклучен сет бакарни цевки од 4м и кабел за поврзување на внатрешната единица.

Категорија:

Опис

  • Предности :
  • 20% помала енергетска потрошувачка
  • Хомогена температура благодарение на функцијата за автоматско насочување
  • Моќност на греење и на -15 степени целзиусови
  • Брзо загревање и брзо ладење
  • Троши само 1W кога е во “stand by” позиција
  • Филтер со голема густина, задржува до 80% од прашината и поленот
 • Класа на енергетска ефикасност – ладење : А++
 • Класа на енергетска ефикасност – греење : А+

Останати карактеристики :

 • Напојување : 220-240V – 50Hz, IPh
 • Капацитет на ладење BTU/h : 18.000 (6.200 – 20.900)
 • Ладење W : 140-2.360
 • Капацитет на греење BTU/h : 19.000 (4.700 – 23.000)
 • Греење на зона W : 200-2.410

Сезонска ефикасност :

 • Ладење 5.3kW
 • SEER w/w : 6.4
 • Греење 4.2kW
 • SCOOP w/w : 4.0

Тип на компресор : Ротационен

Внатрешна единица проток на воздух (високо/средно/ниско) m3/h : 840/680/540

Ниво на притисок во внатрешната единица (високо/средно/ниско) dB/A : 47/40/35

Ниво на бучава во внатрешноста (високо) dB/A : 56

Димензии на внатрешна единица mm : 957x213x302

Нето/бруто тежина на внатрешна единица kg : 9.5/12.5

Надворешна единица проток на воздух (високо/средно/ниско) m3/h : 2100

Ниво на притисок во надворешна единица (високо/средно/ниско) dB/A : 56

Димензии на надворешна единица mm : 800x3333x554

Нето/бруто тежина на надворешна единица kg : 37.8/40.5

Опсег на работна температура :

 • Внатрешна единица (ладење/греење) 17-32 степени/0-32 степени
 • Надворешна единица (ладење/греење) -15-50 степени/-15-32 степени