Како водечко светско сертификационо тело за пелети за греење, во текот на оваа година ENplus достигна вкупно 1000 сертифицирани компании во 46 земји во светот.

Препознаен и прифатен од ваков значителен број на производители, трговци и даватели на услуги, ENplus® се покажа како главен фактор на глобалниот пазар на пелети од дрво. Денес, повеќе од кога било, квалитетот се смета за највредната карактеристика на целиот синџир на снабдување.

Да се ​​обезбеди усогласено ниво на квалитет за производство и дистрибуција на пелети од дрво е огромна придобивка за крајните корисници, но исто така е и дефинитивен знак за стабилен напредок на самата индустрија.

Скоро 12 милиони тони  пелети од дрво ги исполнија ENplus критериумите за квалитет. Покрај тоа, овој број на сертифицирани пелети претставува околу 77% од европскиот пазар на греење.